Follow by Email

maandag 19 september 2011

Speleologische dagen & nachten

Het afgelopen weekend waren de tweejaarlijkse Speleologische dagen en nachten. Een festijn dat niemand moet missen. Gezelligheid troef en toegang tot allerlei grotten die normaal gesloten blijven. Ook dit jaar maakte de organisatie de verwachtingen weer waar.
Ditmaal op een nieuwe locatie te Mozet. Ik was zo avontuurlijk om me in te schrijven voor de Surprise-grot. Dat bleek de Trou de Parrain te zijn. Een klein pareltje verborgen in een oude ijzermijn in de buurt van Rochefort. 
foto genomen met een telefoon
We werden in twee groepen begeleid door Benoît Lebeau en Marc Simons van de GRPS. Dezelfde club die dit weekend ook de Prix Doemen in de wacht zou slepen voor hun werk in de Chantoir de Rostène . Ze werken op dit moment aan balisage (afbakening van paden) en een nieuwe topo. In de grot zijn ook vier soorten zeldzame vleermuizen geregistreerd.

en uitgelicht (overbelicht) met een Scurion
Op zondag maakten Jos en ik kennis met Jean Paul Fontaine, de man van de Nou Maulin topo uit 1968. We krijgen zijn dossier te beschikking vertelde hij enthousiast. En verder nodigde Robert Dejardin ons uit om in Rochefort de grote ovezichtstopo te komen bekijken die hij in bezit heeft.
later!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten