Follow by Email

woensdag 14 september 2011

zondag 4 september

toposessie met Marc en Bruno
Erik en Lisettte moeten vandaag vroeg naar huis. Jos en ik gaan met Marc en Bruno de grot in. Eerst volgt weer de gebruikelijke calibratiesessie. Digitaal grotmeten mag dan de toekomst hebben, maar het calibreren is nog ouderwets handwerk met 56 metingen heen en weer. Gelukkig hebben we Marc en Bruno die het ook willen leren.
het eerste sifon vol drijfafval uit de Lomme


We topograferen tot aan het eerste sifon. Het is een vergaarbak van alles wat kan drijven. Zo te zien heeft SC Cascade hier al in liggen spartelen want er zitten recente bouten in de wand. Om er te komen moet je bij de gril rechtsaanhouden. Bruno begint nog te graven in de grindvulling als hij een klein pijpje schuin naar beneden ziet gaan. Ziet er goed uit, maar de richting is niet echt veelbelovend.
We geven het dus op en gaan een paar hoeken en gaten bekijken onder leiding van Marc.

sfeerplaatje tijdens het topograferen

 We bezoeken het réseau du fond en komen er via de onderdoorgang van de blokkenstort. In deze gatenkaas zijn maar liefst drie verbindingsroutes, dus dat wordt nog een hele klus. Marc brengt ons tot aan de 'super fond' een stuk dat SC Cascade erbij vond. Marc wijst ons ook enkele van zijn oude topopunten, en we hebben zijn digitale meetpunten van het réseau al gekregen. Het moet alleen nog omgezet worden, en dan kunnen we het hopelijk mooi inpassen in onze topo. Al met al een vruchtbare dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten