Follow by Email

zondag 10 juni 2012

Grille, toposessie,

Vanwege de discussie over een nieuw hek heb ik nog een foto gemaakt van het hek (grille) zoals het er nu bij staat.

Los, zwaar verroest en afgebroken delen. Het vijfentwintig jaar oude hek heeft echt zijn tijd gehad.

ongeschikt voor een BBQ

Naar mijn mening zou er geen hek moeten staan in de Nou Maulin, maar in plaats daarvan een eenvoudig hek langs de dam. Dit hek zou dan gecamoufleerd moeten worden met bomen en bosages, waardoor alle zwerfvuil uit de rivier in de beplanting blijft hangen tijdens overstromingen.

À mon avis il ne devrait pas y avoir une grille au Nou Moulin, mais plutôt une simple clôture le long du barrage. Cette clôture devrait etre camouflée avec des arbres et des bossages qui stoppent
tous les dechets qui se trouvent dans la  rivière pendant les inondations.

Op verzoek van Stijn meten Jos en Marcel op zaterdag de waterhoogten van het 'flessensifon' en het 'takkensifon'. De eerdere metingen die we hadden gedaan op die plaatsen, waren niet op een en dezelfde dag gebeurd, en daardoor kunnen de onderlinge verschillen nogal uiteenlopen.

'flessensifon' vandaag zonder flessen

'takkensifon' (achter de benetier) let op de voet van Jos (rechts) voor de verhoudingen

Zaterdagavond ontmoetten we Kris, Marc, Stijn, Geert en Dirk. Daarnaast was Björn er ook, want die kreeg volgens afspraak een gidsing van Jos door de Nou Maulin.

Op zondagochtend voor het ontbijt zitten Jos en Börn dan al vroeg in de grot. Hulde.
Bij het ontbijt in de Gite zien Marc en ik ze weer.
Vandaag staat verder in het teken van topo en explo. Marc laat ons een paar plekken zien die niet veel bezocht worden. Een van die plekken kennen we de al, de ander niet.
De laatste is niet ver van de grote zaal boven. Door het instabiele karakter en de vele losse blokken waar we mee spelen borrelt als vanzelf de naam Ikea op. Toch vinden we er enkele (drie) diaklazen die weg lijken te gaan uit de grote 'gruyere' maar een vervolg maken zal niet makkelijk zijn. We vinden er ook een putje waar we zicht op een groter vervolg hebben genaamd 'domino', vanwege dat effect durven we er niet af. Eerst thuis maar eens in de topo kijken of het niet toevallig op een bekend deel van de gatenkaas aansluit.

de eerste van drie diaklazen

Ikea

een echte zaal in Ikeasalle des écailles

Als afsluiting van de dag gaan we met Marc naar zijn 'werf' in de Réseau du Fond. We willen nog topograferen, maar de DistoX houdt er na enkele metingen mee op.

Desondanks al met al een geslaagd weekend.

1 opmerking: